Archiv aktualit

Nový web ZO ČSS 7-02 Hranický kras

Vážené kolegyně a kolegové, sdělujeme vám, že díky úsili webmastera a známého UW fotografa Petra Vaverky a jeho spolupracovníků byl vytvořen nový web www.hranickapropast.cz a dnešním dnem byl uveden do provozu.

více

Zemřel Jan Ženožička

Dne 31.10.2010 se s námi navždy rozloučila známá postava moravské speleologie pan Jan Ženožička z Kadeřína, patrně jeden z posledních skutečně lidových jeskyňářů.

více

Výsledky fotosoutěže Czech Speleo Photo 2010

O víkendu 22. až 24. října se v Srbsku v Českém krasu konalo tradiční Setkání jeskyňářů. V průběhu slavnostního večera byli vyhlášeny výsledky soutěže Czech Speleo Foto.

více

Proběhl Lezecký den SZS v Plzni

Pod Tyršův most nás poprvé zahnalo nepříznivé počasí na podzim roku 1984. Měli jsme mít ten den cvičení naší SZS č.3 Plzeň na lezeckých skalách na Radyni. Deštivé počasí se nechtělo umoudřit a tak někdo (myslím Čochtan) navrhl využít jeden z plzeňských mostů.

více

30. výročí ZO ČSS 5-03 Broumov

Vážení přátelé a kolegové, srdečně Vás zveme na mimořádné zasedání naší ZO ČSS 5-03 Broumov při příležitosti 30 let její existence a aktivity na Broumovsku.

více

Blíží se uzávěrka Czech Speleo Photo!

V pátek 15.10. končí lhůta pro zaslání soutěžních snímků do fotografické soutěže CzechSpeleo Photo, kterou pořádá ZO 1-06 Speleologický klub Praha.

více

Výstava fotografií „Mayské podzemí a podsvětí“

Vážení a milí přátelé, dovoluji si Vás pozvat na vernisáž výstavy mých fotografií, která se koná 11. října v 17 hodin ve foyeru Presidia České Akademie Věd, Národní 3, Praha 1.

více

110. výročí narození Jána Majka

Pri príležitosti 110. narodenín Jána Majka, objaviteľa Domice i mnohých iných slovenských jaskýň, a nestora slovenského praktického jaskyniarstva, sa dne 17.9.2010 v Domici zišla vzácna spoločnosť.

více

Proběhl Den otevřené mříže ve Strašínské jeskyni

Chodby Strašínské jeskyně, přírodní památky a největší jeskyně v okolí Sušice dosahují délky 200 m, největší síň jeskyně je zhruba 23 m dlouhá, 12 m široká, dosahuje výšky 3 m a končí jezírkem. V jeskynním stropě jsou korozí vyhloubeny mísovité a hrncovité prohlubně.

více

Lezecký den v Plzni

Kolegyně a kolegové, zveme vás na Lezecký den v Plzni – tradiční setkání k procvičení speleoalpinistické techniky pořádané ZO 3-02 Jeskyňáři Plzeň a ZO 3-03 Šumavský kras.

více