Archiv aktualit

13. mezinárodní sympozium o pseudokrasu

16.-20. 9. 2015 se uskuteční v České republice 13. mezinárodní sympozium o pseudokrasu. Registrace je již nyní otevřena. Veškeré informace jsou k dispozici na: http://konference.osu.cz/pseudokarst/.

více

Přednáška v Hostimi v Českém krasu

Srdečně zdravím v novém roce a zasílám pozvánku na zajímavou přednášku v Hostimi. Další akce ještě naplánované nemáme, mějte s námi prosím trpělivost. Od 1. ledna totiž nastala celorepubliková reorganizace v oblasti ochrany přírody a krajiny, tak uvidíme co nám to přinese. Pro účastníky našich akcí, zejména exkurzí, by však žádná změna nastat neměla, nebojte.

více

Mezinárodní kongres o speleologii v historickém podzemí

Na stránkách http://hypogea2015.hypogea.it/ naleznete další informace, přihlašovací formulář a mnoho fotografií.

více

TV pořady s geologickou tematikou

V příloze naleznete upozornění na zajímavé krátké TV pořady s geologickou tematikou.

více

Workshop České podzemí

Vážené kolegyně, vážení kolegové,
dovolujeme si vás informovat o zahájení registrace přihlášek na třetí ročník workshopu České podzemí, který letos proběhne ve dnech 18. - 19. dubna ve Zlatých Horách. Podrobnosti a registrační formulář naleznete v přiložené pozvánce a na webu www.ceskepodzemi.cz/workshop .

více

Zemřel Václav Velechovský

Ve středu 17. 12. 2014 zemřel náš kamarád, kolega a člen ZO 4-01 Liberec Venca Velechovský.

více

Kalendář 2015 Altinbesik

Zdarec všichni,
podařilo se připravit jeskynářský kalendář pro rok 2015. Jedná se o unikátní dílko, které sestavil Evžen Janoušek jako panoramatické fotky (celých 360 °!!!). Fotky jsou z virtuální prohlídky, kterou při letošní  listopadové expedici nafotil Evžen v jeskyni Altinbesik v Turecku, kde probíhá náš dlouholetý projekt. Náhled kalendáře v pdf přikládám. V příštím týdnu bude kalendář vytištěn a je možné jej odebrat třeba v sobotu 20.12. na Tomáškárně a nebo kdykoliv pak po dohodě.

více

Kurs jeskynního měřičství a Therionu

V dňoch 15. – 17. novembra (sobota až pondelok – štátny sviatok) sa uskutoční základný meračský kurz a kurz kreslenia jaskýň pomocou programu Therion.

více

Program na podporu projektů NNO pro rok 2015

Vážení přátelé,
dovoluji si vás upozornit, že MŽP na svých webových stránkách zveřejnilo vyhlášení Programu na podporu projektů NNO pro rok 2015.

více