Archiv aktualit

3. ročník workshopu České podzemí

Vážené kolegyně, vážení kolegové,
dovolujeme si Vás informovat o termínu 3. ročníku mezioborového workshopu České podzemí, který se bude konat koná ve dnech 18.–19. 4. 2015 v hotelu Praděd ve Zlatých Horách. Výzvu k zaslání abstraktů a další informace o programu obdržíte během září.

více

Zemřel prof. RNDr. Vladimír Homola, CSc.

S lítostí sdělujeme, že dne 17. srpna 2014 zemřel ve věku 92 let prof. RNDr. Vladimír Homola, CSc.

více

Zemřel Dušan Hypr Klobouk

S velkou litosti oznamujeme, že nás navždy nečekaně opustil Dušan Hypr Klobouk.

více

Hledám suvenýrové diapozitivy slovenských jeskyní z 80. let

Zdravím,
mám nesmělou obrovskou prosbu - nedaly by se někde ve skříních/sbírkách z cest najít suvenýrové diapozitivy slovenských jeskyní, sady po 12 dia do promítačky, které se tam v 80. letech prodávaly jako suvenýry?

více

Objev jeskyně Mraznica (Moravskoslezské Beskydy)

Před 4 lety dostali členové ZO ČSS 7–01 Orcus tip na skalnaté příkopy pod bezejmenným vrcholem ve střední části Moravskoslezských Beskyd. Tomuto místu se prý říká Mraznica. Při zimní obhlídce jsme nalezli místo, kde zcela chyběla sněhová pokrývka a suťový povrch byl pokryt mechy. Již tehdy padla myšlenka, že pod suťovou vrstvou musejí být podzemní prostory. Kopání začalo v létě 2011. Vybráno bylo místo v závěru zasucené trhliny, které slibovalo možnost průniku do dosud neporušených chodeb.

více

Zemřel Petr Mazal

Dne 27. 4. 2014 přestalo bít srdce dlouholetého speleologa a předsedy naší ZO 7–08 Sovinec Petra Mazala.

více

Nezobrazení informací po přihlášení člena na www.speleo.cz

Vážení kolegové, bohužel se stává, že při snaze členů vyplnit dotazník ohledně vzdělávání se po přihlášení do intranetu na http://www.speleo.cz přihlášenému nezobrazí sekce "Pro členy", kde je umístěn odkaz na onen dotazník. Je to způsobené zastaralostí systému, ve kterém byl web vytvořen.

více

Zemřel Pavel Konečný

S lítostí oznamujeme, že dne 5. června 2014 zemřel Pavel Konečný, člen ZO 6–01 Býčí skála.

více

Namak 2014

Expedice Namak 2014 (v pořadí již jedenáctá) proběhla v rámci projektu NAMAK, na kterém se podílejí pracovníci Univerzity Karlovy, Geologického ústavu AV ČR a další zkušení geologové a jeskyňáři ze soukromé sféry.

více

1. výzva k předkládání žádostí o grant z Malého grantového schématu Záchranné programy pro zvláště chráněné druhy II

Dovolujeme si Vás informovat o vyhlášení 1. výzvy k předkládání žádostí o grant z Malého grantového schématu Záchranné programy pro zvláště chráněné druhy II, financovaného z EHP fondů 2009-2014 v rámci programu CZ02 - "Biodiverzita a ekosystémové služby/ Monitorování a integrované plánování a kontrola v životním prostředí/ Adaptace na změnu klimatu".

více