Archiv aktualit

Sto let od objevu Punkevních jeskyní

Dne 26. září roku 1909 se podařilo členům sekce pro výzkum jeskyň při brněnském Klubu přírodovědném proniknout do prostor Punkevních jeskyní.

více

Setkání jeskyňářů v Českém krasu 2009

ZO ČSS 1-02 Tetín zve na letošní Setkání jeskyňářů v Českém krasu.

více

Romanian National Congress of Speleology

Dear colleagues, The Romanian Federation of Speleology, in partnership with the Speleo-Club “Politehnica” Cluj-Napoca and with the support of the Natural Park Apuseni, has the pleasure to invite you, in the period 11 – 13 September 2009, to participate at the “Romanian National Congress of Speleology, Edition XXXVII “, which will take place in the city of Cluj-Napoca.

více

Hydrotěžba v Divišově jeskyni

Jeskyňáři z Týnčan nám natočili video o tom, jak provádějí hydrotěžbu v Divišově jeskyni.

více

13. Evropská noc pro netopýry

Ekologický institut Veronica, AOPK ČR - Správa CHKO Moravský kras a Česká společnost pro ochranu netopýrů ve spolupráci s SJ ČR - Správou jeskyní Moravský kras a Spolkem pro rozvoj venkova Moravský kras Vás srdečně zvou na 13. Evropskou noc pro netopýry v sobotu.

více

Velký úspěch v Kerrvillu

V mírně ospalém texaském městečku Kerrville, kde kdysi pobýval i Jiří Voskovec, dosáhla skupina zástupců České speleologické společnosti nebývalých diplomatických úspěchů.

více

Na vlastní kůži: Slaňovali jsme se do Barrandovy jeskyně na Berounsku

Na vlastní kůži: Slaňovali jsme se do Barrandovy jeskyně na Berounsku.

více

Cílkovy Podzemní Čechy II na ČT 1

ČT 1 zahájila vysílání 13dílného dokumentárního cyklu Václava Cílka Podzemní Čechy II, který je tentokrát věnován důlním dílů. Bohužel je vysílán v naprosto nevhodné době o nedělích, kolem 16. hodiny.

více