Archiv aktualit

Výzva ze ZO ČSS 5-02 Albeřice

ZO 5-02 Albeřice připravuje publikace o historickém podzemí Královéhradeckého kraje. Uvítáme jakékoli fotografie z důlních děl z padesátých let 20. století, tedy z dob geologických průzkumů.

více

Elektronické časopisy - SBE

Máme nové dva přírůstky z SBE - k prohlédnutí ZDE!

více

Nové objevy v Amatérské jeskyni

Členům ZO ČSS 6-25 Pustý žleb se opět podařilo uskutečnit výrazné objevy nových jeskynních prostor v jeskynním systému pod šachtou Břoušek, tedy mezi spodním patrem Sloupsko-šošůvských jeskyní a Amatérskou jeskyní.

více

Přírůstky časopisů do knihovny ČSS

K 11. 1. 2009 nám přibyly nové časopisy - k najití na vývěsce sekretariátu v šuplíku avíz přírůstků - ZDE!

více

Komentář předsedy speleopotápěčské komise k záchranné akci v jeskyni Zugó ve Slovenském krasu

Předseda speleopotápěčské komise ČSS Jan Sirotek zpracoval komentář k záchranné akci na lokalitě Hučiaca vyveračka (Zugó) ve Slovenském krasu - ZDE.

více

Časopis Naše příroda

Od loňského roku vychází nový časopis Naše příroda. Teď je v prodeji č. 4, ve kterém je mimo jiných článek Daniela Horáčka Netopýři – zvláštní tvorové noci a článek Temná minulost jeskyně Výpustek od Petra Zajíčka.

více

Zemřel Josef Řehák st.

Dnes přišla velmi smutná zpráva, že dne 29.12. v poledních hodinách odešel navždy do "jeskynních hlubin" náš dlouholetý kolega, jeskyňář tělem i duší, polárník i badatel historického podzemí,nedávno jmenovaný čestný člen České speleologické společnosti, přítel mnoha z nás. Josef Řehák senior. Zemřel doma, obklopen svými blízkými.

více

Nové kolo soutěže Expedičního fondu začíná

Zatímco příroda i lidé se pomalu ukládají k zimnímu spánku, najdou se takoví, kteří nezahálejí a připravují své nové expedice a jiné projekty. Pokud mezi ně patříte, zbystřete pozornost! 5. kolo soutěže Expedičního fondu totiž právě začalo.

více

Další úspěšné Speleofórum

O víkendu 18. - 20. dubna proběhl ve Sloupu již 27. ročník Speleofóra a 3. ročník odborné konference kras.

více

Skončil 26. ročník Speleofóra

Ve dnech 20. - 22. dubna se konalo ve Sloupu v Moravském krasu tradiční Speleofórum. V pořadí již 26. ročníku se zúčastnilo 400 účastníků ze čtyř zemí.

více