Archiv aktualit

Vyšla Spelea č. 51 a č. 52

Od včerejška jsou k dispozici dvě nová čísla časopisu Speleo - č. 51, v němž je publikována Zpráva o činnosti České speleologické společnosti za období let 2004 až 2008, a č. 52 s opět obvyklým obsahem.

více

Dramatické okolnosti vzniku nového ponoru u vchodu do Sloupských jeskyní

Intenzivní tání sněhové pokrývky, započaté letos Moravské krasu zhruba ve čtvrtek 27.února, doprovázené občasným dešťovým počasím přineslo opět výrazně nadlimitní až povodňové vodní stavyumožňující zajímavá hydrologická pozorování v celém průběhu jeskynních systémů v severní části Moravského krasu.

více

Výzva pro fotografy!

Greetings, fellow cavers and cave photographers, Speleo Projects is now accepting submissions of quality caving photographs for publication in our 2010 Caving Calendar, and possibly other publications.

více

Další nový skupinový web - Týnčanský kras!

Tímto jste všichni zváni k prohlídce nového webu ZO ČSS Týnčanský kras na adrese http://www.tyncanskykras.cz, který ač sám malý, přesto i své stránky už má, jak je pěkný a zajímavý!

více

Expedice Tepui 2009 - Marek Audy

Česká část výpravy se téměř po měsíci stráveném na stolových horách Venezuely vrátila domů. Všichni účastníci jsou zdraví.

více

Podzemní Praha

Vyšla kniha autorů V. Cílka, M. Korby (Surikaty) a M. Majera s názvem Podzemní Praha, Jeskyně, doly, štoly, krypty a podzemní pískovny velké Prahy.

více

Přírůstky do knihovny časopisů ČSS

Přírůstky do knihovny časopisů ČSS k 31. 1. 2009 naleznete ZDE.

více

Výzva ze ZO ČSS 5-02 Albeřice

ZO 5-02 Albeřice připravuje publikace o historickém podzemí Královéhradeckého kraje. Uvítáme jakékoli fotografie z důlních děl z padesátých let 20. století, tedy z dob geologických průzkumů.

více

Elektronické časopisy - SBE

Máme nové dva přírůstky z SBE - k prohlédnutí ZDE!

více

Nové objevy v Amatérské jeskyni

Členům ZO ČSS 6-25 Pustý žleb se opět podařilo uskutečnit výrazné objevy nových jeskynních prostor v jeskynním systému pod šachtou Břoušek, tedy mezi spodním patrem Sloupsko-šošůvských jeskyní a Amatérskou jeskyní.

více