Archiv aktualit

5.ročník setkání speleozáchranářů, Starigrad - Paklenica, Chorvatsko

Chorvatští záchranáři CMRS tímto oficiálně oznamují, že se ve dnech 15. až 18. září 2011 bude konat již 5. setkání evropských speleo záchranářů.

více

Příprava projektu „Ochrana jeskyní“ z OPŽP

Je nejvyšší čas seznámit alespoň stručně jeskyňářskou veřejnost, co AOPK ČR chystá ve směru k ochraně jeskyní.

více

Jubilejní Speleofórum skončilo

Od pátku 29. dubna do neděle 1. května se ve Sloupu v Moravském krasu konal jubilejní 30tý ročník tradičního setkání Speleofórum.

více

Školení JESO

Vážené kolegyně a kolegové, jeskyňáři, jak jsme Vás již na stránkách České speleologické společnosti informovali, projekt Jednotné evidence speleologických objektů (JESO) se úspěšně rozvíjí a především naplňuje daty o krasových a pseudokrasových lokalitách České republiky.

více

Program Speleofóra

Program 30. ročníku Speleofóra je opravdu nabitý!

více

Novinky v Jednotné evidenci speleologických objektů (JESO)

V loňském roce jsme Vás na stránkách www.speleo.cz i v časopise Speleo informovali o stavu projektu Jednotné evidence speleologických objektů (JESO).

více

Návod na psaní zpráv o činnosti ZO ČSS

Vážené ZO, blíží se konec března a s ním termín odevzdání zpráv o činnosti za rok 2010. Věnujte pozornost následujícímu článku, který pro Vás sepsal Radko Tásler.

více

Zajímavá výstava a soutěž

Carsbad Museum & Art Center pořádá jedinečnou výstavu 3D fotografií pořízených v jedné z nejzajímavějších a nejkrásnějších světových jeskyní - Lechuguilla Cave v Novém Mexiku.

více

Objevy expedice Xibalba 2011!

Téměř celý únor působila na poloostrově Yucatán výprava speleopotápěčů České speleologické společnosti.

více

Konference Svahové deformace a pseudokras

Vážení kolegové, kolegyně, dovolujeme si Vás co nejsrdečněji pozvat již na 7. ročník konference "SVAHOVÉ DEFORMACE A PSEUDOKRAS“, která se koná ve dnech 25.5. - 27. 5. 2011 na Ústavu geotechniky VUT FAST v Brně.

více