Archiv aktualit

SPELEOFOTOGRAFIA - 15. ročník soutěžní výstavy 2010

Dostal se k nám dopis ze Slovenska s prosbou o účast na soutěžní výstavě na Slovensku.

více

Nové knihy do speleologické knihovničky

Od 20.8. se je k dostání na všech provozech zpřístupněných jeskyních Moravského krasu kniha Rudolfa Musila Výpustek, bájná jeskyně u Křtin, její 400letá historie a význam. Vydala Správa jeskyní České republiky. Na 115 stranách podává autor zevrubný přehled problematiky této významné jeskyně Moravského krasu. Cena knihy je 95Kč.

více

Další smutná zpráva

Dne 15.8.2010 zemřel Josef Ryšavý.
více

Za Standou Mayerem

Červenec roku 2010 nám ve svém 27. dni nadělil velmi nepříznivou zprávu. Věčně mladý badatel, známý speleolog, krasový a vysokohorský turista, geofyzik, dlouholetý člen a funkcionář brněnského Speloklubu a Pustožlebské skupiny ČSS, pažravý požírač buchet, gurmán života a svůdce žen, slušný člověk a dobrý kamarád RNDr. Stanislav Mayer nás navždy opustil.

více

Expedice Kačna jama 2010

Tento víkend začala letošní hlavní expedice mezinárodního projektu Kačna jama exploration.

více

Zajímavosti ze Správy CHKO Moravský kras

Jsem toho názoru, že když si můžu na netu číst informace, co kde která jeskyňářská skupina dělá, tak by nebylo špatné občas informovat také o práci úřadu ochrany přírody ve směru k jeskyňářům a jeskyním.

více

Smutná zpráva

S hlubokou lítostí oznamujeme, že dne 27.července nás v požehaném věku 75let navždy opustil vynikající dlouholetý člen, kamarád a jeskyňář RNDr. Stanislav Mayer.

více

Anglické stránky spuštěny!

Anglická verze oficiálních stránek ČSS je vytvořena ve stejném prostředí a designu jako česká, ale z pochopitelných důvodů se nepatrně liší obsahem. Je určena pro prezentaci České speleologické společnosti směrem k zahraničním kolegům a zájemcům o speleologické dění v České republice. Přispívat do ní mohou všechny složky a členové ČSS, kteří svůj příspěvek zašlou v angličtině, v současné době není bohužel v našich silách články překládat. Pro zasílání článků platí adresa redakční rady redakce@speleo.cz.

více