Archiv aktualit

Smutná zpráva

S hlubokou lítostí oznamujeme, že dne 27.července nás v požehaném věku 75let navždy opustil vynikající dlouholetý člen, kamarád a jeskyňář RNDr. Stanislav Mayer.

více

Anglické stránky spuštěny!

Anglická verze oficiálních stránek ČSS je vytvořena ve stejném prostředí a designu jako česká, ale z pochopitelných důvodů se nepatrně liší obsahem. Je určena pro prezentaci České speleologické společnosti směrem k zahraničním kolegům a zájemcům o speleologické dění v České republice. Přispívat do ní mohou všechny složky a členové ČSS, kteří svůj příspěvek zašlou v angličtině, v současné době není bohužel v našich silách články překládat. Pro zasílání článků platí adresa redakční rady redakce@speleo.cz.

více

Zajímavosti ze Správy CHKO Moravský kras

Jsem toho názoru, že když si můžu na netu číst informace, co kde která jeskyňářská skupina dělá, tak by nebylo špatné občas informovat také o práci úřadu ochrany přírody ve směru k jeskyňářům a jeskyním.

více

Zpráva o zastoupení ČSS na 11. mezinárodním sympoziu o pseudokrasu

V průběhu letošního jarního 20. zasedání Komise pro pseudokras ČSS (konalo se ve dnech 09.-11.04. v Havraníkách u Znojma) byla diskutována i příprava a zajištění účasti na letošním sympoziu o pseudokrasu a souběžném zasedání Komise pro pseudokras UIS.

více

Poctivý nálezce avizuje nález fotokarty

Dostali jsme tento upřímný e-mail.

více

Nová jeskyně v Krkonoších

Dosud neznámá jeskyně v Krkonoších je sice dlouhá necelé 3 m a má plazivkový charakter, ale na krkonošské poměry má pěknou pestrobarevnou krápníkovou výzdobu.

více

Czech Speleo Photo 2010

Česká speleologická společnost, základní organizace 1-06 Speleologický klub Praha vyhlásila u příležitosti konání Setkání speleologů v Českém krasu 2010 soutěž ve speleologické fotografii Czech Speleo Photo 2010.

více

Speleo č. 54 právě vyšlo!

Právě vyšlo nové Speleo č. 54 - náhled titulní stránky a obsahu najdete ZDE.

více

Nový trenažér pro nácvik jednolanové techniky

V jeskyni 13C byla dokončena 1. etapa přírodního trenažéru pro nácvik jednolanové techniky a záchranářských technik.

více